fbpx

Chokoladekiks - LCHF og KETO venlige

Okay, hvem er med mig – der er ikke noget som en chokoladekiks!? Den sprøde krumme og den bløde, lækre chokolade… Her kan jeg præsentere en opskrift, der faktisk kommer meget tæt på en almindelig kiks med chokolade. Om du vælger chokolade imellem to lag kiks som eksempelvis Prinzen rolle (som vi sikkert alle kender) eller et lag chokolade ovenpå en kiks, som jeg har gjort i opskriften, er helt op til dig. Det er smag og behag, hvad man foretrækker.

Selve kiksen bliver sprød og knasende, hvis man er opmærksom på tykkelsen. Det er lidt en prøvelse at finde den rette tykkelse, da det også kommer en del an på ovnen. Ikke alle varmer ens – nogle varmer skævt, andre varmer forskelligt på samme temperaturer. Jeg rullede dem ud til omkring ½ centimeters tykkelse, hvilket fungerede udmærket. De blev til den meget knasende side, men det foretrækker jeg personligt over bløde kiks.

De holder sig i øvrigt udmærket i en lufttæt boks i køleskabet. Men hvis du er ligesom mig, holder de alligevel ikke særlig mange dage 😉

Chokoladekiks - opskrifter - dessert - Lowcarb Livsstil

Chokoladekiks LCHF

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

Kiks

  • 300 g. mandelmel Almindeligt
  • 50 g. Sukrin Melis (reklamelink) Mængde afhænger af hvor søde kiks, du ønsker
  • 1 tsk. vaniljepulver (reklamelink)
  • 50 g. kokosolie
  • 50 g. smør
  • 2 stk. æggehvider
  • Et nip salt

Chokoladefyld

Sådan gør du
 

Kiks

  • Smelt smør og kokosolie i en kasserolle
  • Bland de øvrige ingredienser sammen med den smeltede masse
  • Ælt dejen til en ensartet masse
  • Rul ca. 20 kugler ud af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir
  • Pres alle kuglerne flade, evt. med bunden af et glas eller et kagestempel dyppet i koldt vand
  • Jo tyndere kiksene er, des "sprødere" bliver de, men prøv dig frem
  • Bag kiksene i ca. 15-20 minutter på 170 grader varmluft
  • Lad dem afkøle på pladen eller en rist, når de er færdigbagte

Chokoladefyld

  • Smelt alle ingredienserne til chokoladefyldet i en kasserolle eller over et vandbad
  • Lad massen køle lidt af og tykne
  • Smør det herefter på kiksene eller imellem, afhængig af hvordan du foretrækker dine kiks
Har du prøvet denne opskrift?Læg en kommentar nedenfor om hvor god den var!

Nysgerrig på mere? Se flere opskrifter HER

Del indlæg

Læg en kommentar